Utbildning i mediekultur | Arcada
Menu

Navigation

Utbildning i mediekultur

 

Budskap, artistisk uttryck och hantverk möts i medianomens produkt

Målsättningen med utbildningen är att hjälpa dig som student att hitta din personliga berättarröst och att utveckla din förmåga till begreppsligt tänkande samt att lära dig omsätta det du vill berätta till en medieprodukt för webb, film, tv eller för den mobila användaren.

Känner du att film och television eller online media är för dig? Som mediekulturstudent på Arcada inriktar du dig i ett tidigt skede på en viss disciplin inom media. Yrkesinriktningarna du kan välja mellan är Online media, Manus och regi, Foto och klipp, Producentskap, Ljudarbete och Medieanalys. På vägen mot att bli proffs lär du dig använda olika verktyg för att med professionell kvalitet och precision kunna ge uttryck för det du vill säga.

Frågor om antagning eller ansökan?
Kontakta oss!

Epost: antagningsservice@arcada.fi
Tel: +358 207 699 699


Mediekultur på studenternas studieguide Start

Ansök via studieinfo.fi

Inriktningarna

Utbildning i mediekultur består av 6 olika inriktningar.Ur ett studentperspektiv

Klicka på bilderna ovan för att se och läsa vad våra studenter och utexaminerade har att säga om sin utbildning!

Vad går studierna ut på?

Film och television har som begrepp förändrats mycket under de senaste åren. Tekniken utvecklas snabbt och film, television, webben och mobila tillämpningar integreras i allt större grad. För den som skall skapa en fungerande medieprodukt är det därför viktigt att känna till begränsningarna och möjligheterna.

Målsättningen med utbildningen är att hjälpa dig som student att hitta din personliga berättarröst, att utveckla ditt begreppsliga tänkande och att lära dig omsätta det du vill berätta till en medieprodukt. Ditt artistiska uttryck och din akademiska förmåga utvecklas i takt med att du lär dig hantverket och ditt eget produktionsverktyg.

För att ha något att säga och kunna hävda sig i dagens mångfald av medier är det viktigt att få ett insiktsfullt och kritiskt synsätt på sin egen person och den kultur man lever i. Kunskap om sig själv och omvärlden förutsätter en förmåga till begreppsligt tänkande. Tanken, budskapet eller idén till produktionen kommer alltid först. Manuskriptet utvecklas i flera omgångar och först därefter kommer själva filmen eller produktionen igång. Den slutgiltiga produkten skapas som ett teamarbete.

Vad kan jag jobba med?

Under studietiden förbereder du dig för arbetslivet genom att bygga upp en professionell portfolio. Beroende på inriktning kan du efter examen t.ex. jobba som:

  • Manusförfattare, regissör, regiassistent, skripta, konceptutvecklare, redaktör (inriktning manus och regi)
  • Producent, produktionsassistent, inspelningsledare, scripta, produktionskoordinator (inriktning producentskap)
  • Fotograf, klippare, klippassistent, kameraman, kamera-assistent, bildredigerare, postproduktionsassistent, ljussättare, ljusassistent, sändningstekniker (inriktning foto och klipp)
  • Ljudplanerare, ljudtekniker, teatertekniker, av-tekniker (inriktning ljudarbete)
  • Konceptutvecklare, grafisk designer, programutvecklare, online media redaktör, webbutvecklare, projektledare (inriktning online media)
  • Medieanalytiker, medieplanerare, mediekonsult, informatör (inriktning medieanalys)

  Mer information och förhandsuppgift

  Läs mera om utbildningen genom att följa länkarna i den vänstra menyn, samt i studieguiden. OBS! I ansökningsskedet till utbildningen i mediekultur ingår en förhandsuppgift. Förhandsuppgiften hittar du här

  Utbildningen i ett paket

  Examen och examensbenämning: 
  Medianom (YH), equivalent to Bachelor of Media
  Omfattning (sp): 
  240
  Studietid (år): 
  4.0
  Nybörjarplatser: 
  54
  Kontaktperson: 
  Fred Nordström
  Språk: 
  Svenska