Utbildning inom informationsteknik | Arcada
Menu

Navigation

Utbildning inom informationsteknik

Där IT och affärlsvärlden möts

Söker du en framgångsrik karriär med stora möjligheter och utmaningar? Vill du vara med och påverka IT-utvecklingen i Finland samtidigt som du har fria tyglar att själv forma din framtid i yrkeslivet? Vill du kanske skapa en start-up? Som expert inom informationsanalys finns det ingenting som står mellan dig och att förverkliga alla dessa drömmar!

I dag genereras lika mycket information i olika datasystem på 48 timmar som det skapades från mänsklighetens begynnelse fram till år 2003. Att se mönster i och hantera denna enorma datamängd på rätt sätt gör det möjligt att fatta bättre och mer precisa faktabaserade beslut. Företag och organisationer har redan insett möjligheterna inom detta område och det råder i dag en stor brist på utbildade informationsanalytiker med rätt kunskapsprofil. 

Ur ett studentperspektiv

Klicka på bilderna nedan för att se och läsa vad t.ex. våra studenter, utexaminerade och forskare har att säga om utbildningen!


Vad går studierna ut på?

Utbildningen leder till en IT-ingenjörsexamen och fokuserar på att analysera information, samt att utveckla mjukvarutjänster i den digitala världen. Under studierna tränas du i att visualisera, analysera och hantera de enorma datamängder som existerar i dag. Du kommer att vara bekväm med att använda dig av webb-, mobil- och molnbaserade plattformer vid mjukvaruutveckling. Du arbetar projektbaserat i nära samarbete med näringslivet och offentliga organisationer. Arbetspraktik ingår som en obligatorisk del av utbildningen och ger dig värdefull arbetslivserfarenhet redan under din studietid.

Utexaminerade kan förbättra effektiviteten i olika organisationer med hjälp av moderna verktyg för avancerad hantering av data, optimering och prognostisering. 

Vad kan jag jobba med? 

Utbildningen möjliggör arbete inom ett snabbt växande område med stora valmöjligheter och goda förutsättningar till avancemang i så väl finländska som internationella företag. Som programmerare med denna kompetensprofil arbetar du nära bl.a. företagsledare, konsulter och konsumenter. Med dina utmärkta kunskaper i att utveckla IT-system, webb- och mobiltjänster, kan du arbeta med allt från att t.ex. effektivisera logistikföretag till att bygga sökmotorer eller skapa maskinintelligens som förutspår börskurser.

Tack vare att du utöver den tekniska expertisen även får en gedigen kompetens inom företagsekonomi kan du  använda dina tekniska färdigheter till att skapa innovativa affärsapplikationer samt bättre stöda beslutsfattare med faktabaserade rekommendationer. Den företagsekonomiska kompetensen ger även goda förutsättningar att snabbt klättra på karriärsstegen.

Mer information

Läs mer om utbildningen genom att klicka på länken "Mer om utbildningen" i menyn på vänstra sidan, samt i studieguiden!

Utbildningen i ett paket

Examen och examensbenämning: 
Ingenjör (YH)
Omfattning (sp): 
240
Studietid (år): 
4.0
Nybörjarplatser: 
30
Kontaktperson: 
Jonny Karlsson
Språk: 
Svenska

Läs mer om ansökan

Kontaktinfo