Skip to main content

Bachelorutbildning

Mechanical and Sustainability Engineering

Examensbenämning

Ingenjör (YH)

Nivå

Bachelor

Studietid

4 år

Omfattning

240 sp

Språkprofil

Engelska

Utbildningen i Materials Processing Technology är engelskspråkig.

Please note that the following Swedish text is a translation for reference purposes only, and that this degree programme is taught in English. For more detailed information please see our programme description in English

Om du är intresserad av att läsa den här utbildningen på svenska, se vår svenskspråkiga syskonutbildning Process- och materialteknik.

Är du nyfiken på produktutveckling? Vill du lära dig hur du skapar och designar smarta och miljövänliga produkter med de rätta funktionella materialen? Uppskattar du en dynamisk och forskningsorienterad atmosfär?

Utbildningen i process- och materialteknik på Arcada har ett klart uttalat fokus – funktionella material och ingenjörsdesign. Du kanske redan har hört om produkter med smarta och funktionella egenskaper? I många fall ligger faktiskt det smarta just i materialvalet. Polymer erbjuder ofta den perfekta kombinationen egenskaper – den låga vikten, mekaniska styrkan, flexibiliteten och låga produktionskostnaden är bara några av fördelarna med polymerbaserade materiallösningar. Under dina studier kombineras modern polymerteknologi och -processer med hållbar utveckling och design, och du får ett expertkunnande inom produktinnovation med utgångspunkt i funktionella material.

Inom vår utbildning blir en expert inom ett område på tillväxt med en konstant efterfrågan på ingenjörer. Ingenjörer och materialspecialister krävs inom i stort sett alla industriella branscher – från tillverkningsindustrin till dess leveranskedjor och den offentliga sektorn.