Menu

Navigation

Campus

Studier i en unik campusmiljö

Studiemiljön på Arcada är unik genom att den utgör ett enhetligt campus med högskola, studentbostäder och kårhus. Campus ligger lagom avsides för att utgöra en egen miljö, men har ändå utmärkta förbindelser både mot centrum och österut. Till centrum tar du dig på 10 minuter med buss eller spårvagn, och inte heller till metron är det långt. Precis invid studentbostäderna finns ett köpcentrum med allt som behövs i vardagen och i närheten finns utmärkta områden för fritidsaktiviteter.

Arcadahuset – människorna är själen i vårt vackra hus

Hösten 2004 flyttade vi in i vårt vackra och splitternya Arcadahus, byggt just för oss och våra specifika behov, som en del av campus. Huset ägs av Fastighets Ab Arcada Nova. Huset är byggt så att vi lätt skall kunna orientera oss och de centrala innertorgen fungerar som cafeteria och öppna rum där alla i huset naturligt träffas. Vårt hus är byggt för möten mellan människor. Medarbetarna sitter i öppna landskap i blandade team och studenternas inlärningsmiljöer och projekt engagerar studenter, lärare och forskare från olika program - allt detta så att vi skall lära oss och få idéer av varandra.

Cor-huset -  kårverksamhetens hjärta

I januari 2007 öppnades dörrarna till studenternas efterlängtade kårhus, som fick det träffande namnet Cor-huset (”Cor” är latin för ”hjärta”). Så är också Cor-huset hjärtat för studerandekårens verksamhet. I Cor-huset, ett par hundra meter från Arcada, har förutom kårstyrelsen också de flesta av ämnesföreningarna sina kontor. I kårcaféet säljs bl.a. kopieringskort och du kan slå dig ner för en kopp kaffe. I Cor-huset ordnas aktiviteter av olika slag; danskurser, fester, pokerkvällar... Det hemtrevliga Cor-huset med bastu och mötesrum kan också hyras för olika ändamål.

Studentbostäderna - modernt boende på campus

På campus, precis intill Arcadahuset, finns närmare 500 fräscha och moderna studentbostäder, varav de nyaste stod klara hösten 2014.