I morgon (18.3) öppnar vårens gemensamma antagning för Arcadas svenskspråkiga utbildningar. Som bäst arbetar högskolan med att skapa smidiga distanslösningar för att genomföra de inträdesprov som sköts i högskolans egen regi.  

På nationellt plan jobbar en arbetsgrupp för att finna lösningar för inträdesproven som sker inom ramen för det gemensamma inträdesprovet till yrkeshögskolorna. Också Arcada deltar aktivt i arbetet med planerna. 

- Majoriteten av våra svenskspråkiga utbildningar deltar i det gemensamma inträdesprovet för yrkeshögskolorna planerat att hållas i maj/juni, och för deras del följer vi naturligtvis de nationella riktlinjer som görs upp. Det står klart att den gemensamma ansökan kommer att ordnas och att arbetsgruppen utarbetar alternativa lösningar för inträdesproven enligt behov. På Arcada ser vi redan fram emot att välkomna dryga 700 nya studenter nästa höst, säger rektor Mona Forsskåhl. 

En del av Arcadas utbildningar arrangerar egna inträdesprov och för deras del skapar högskolan nu lösningar så att de kan utföras på distans enligt behov. Det här gäller antagningen till utbildningarna inom kulturbranschen (film och media, kulturproducentskap) samt utbildningarna till fysioterapeut och förstavårdare.

- Vi jobbar som bäst på att ta fram de smidigaste alternativa lösningarna för de här utbildningarna. Eftersom Arcada redan sedan december anordnat digitala inträdesprov för de engelska utbildningarna för sökande från hela världen med god framgång är jag övertygad om att vi får fungerande alternativa lösningar också för de här proven, fortsätter Forsskåhl. 

Alla sökande kommer att få information så fort exakt tidtabell och anvisningar för de alternativa lösningarna klarnar, både för det gemensamma nationella inträdesprovet och för de inträdesprov Arcada arrangerar. 

Har du frågor gällande antagningen kan du gärna kontakta vårt antagningsteam på antagningsservice@arcada.fi

Utbildning