För Niklas Böckerman och Daniela Mariani-Cerati var Arcadas Öppna Yrkeshögskola ett självklart val. Nu fick de börja studera direkt, och behövde inte vänta ett år på nästa urvalsprov.

Att inleda sina studier på Arcadas Öppna Yrkeshögskoleled var spännande för Niklas Böckerman. I dag kan han lätt säga att det var ett av de bästa valen han gjort.

– Jag valde att börja studera via Öppna YH för att jag inte kom in via urvalsprovet. Nu fick jag direkt studera det jag vill utan att behöva vänta ett år till, säger Niklas Böckerman.

För hans del var det fysioterapin som lockade, efter att själv ha fått hjälp med en skada.

– Som fysioterapeut vill jag förbättra livskvaliteten hos människor med olika problem, säger Böckerman.

Utbildningen som helhet har varit mycket omfattande. Men med peppande studiekompisar, trevliga lärare och intressanta kurser har det gått smidigt.

– Ibland har det varit svårt att hänga med på grund av all information som vi fått på kurserna. Men jag har trevliga studiekamrater. Vi har stöttat och hjälpt varandra under årets lopp, säger Böckerman.

Kände sig som en del av gänget

För Daniela Mariani-Cerati väcktes intresset för förlossningar då hon upplevde en själv. Efter att ha varit mammaledig i många år var det dags att påbörja sina studier.

– Jag valde att börja studera till barnmorska eftersom det alltid har intresserat mig. Efter att jag själv varit med om min första förlossning tänkte jag: "wow, vilket yrke!", säger hon.

Information om Öppna YH hittade hon via Arcadas hemsidor. Eftersom hon inte ville vänta ett år på att skriva urvalsprovet på nytt, kändes detta som ett bra alternativ. 

– Jag har aldrig känt mig annorlunda för att jag inte kommit in via urvalsprovet, utan varit precis som alla andra, säger Mariani-Cerati.

Att övergå till examensstudent efter ett år och få fortsätta studera med samma årskurs värdesätter hon starkt.

– Det roligaste har varit att man fått massa nya kompisar, samtidigt som man lärt sig enormt mycket under ett år. Simuleringarna är otroligt lärorika och roliga. Jag ser fram emot allt jag kommer att få lära mig under mina studieår.

Ansökan till Arcadas Öppna YH-led pågår 1.8-8.8.2019.

Utbildning