Examinander tar emot sina alumndiplom.
Examinander tar emot sina alumndiplom.

Sammanlagt 282 studenter slutförde under vårterminen sin examen vid Arcada trots en minst sagt utmanande vår. Undantagstillståndet verkar inte haft nämnvärd effekt på högskolans utexaminering. 

Att antalet examina ligger i linje med tidigare år visar att högskolans satsning på dem som befann sig slutskedet av studierna burit frukt. Både studenterna och handledarna kan se tillbaka på terminen med stolthet. 

- Jag är både nöjd och stolt över det här resultatet. De studenter som befunnit sig i slutskedet av studierna har varit duktiga och jobbat fokuserat med sina slutarbeten. De som haft nationella tester att avklara har dessutom lyckats genomföra dem som planerat. De är värda en stor eloge för insatsen, säger rektor Mona Forsskåhl.  

Man kan kalla det en riktig bragdinsats att slutföra sin högskoleexamen då all verksamhet varit förlagd på distans. Anastasia Romanova, som utexaminerades från International Business, och Walter Ekegren, som blev färdig ingenjör, tog emot sina alumndiplom från rektor i juni. Det gick inte att ta miste på både stolthet och glädje då de besökte Arcada för första gången som alumner. 

- Vi hade båda bara examensarbetet kvar så vi hade kanske tur i oturen i det här läget. Hade vi haft mer kvar hade situationen kanske varit mer utmanande. Men kommunikationen och växelverkan med högskolan har löpt väldigt smidigt under våren, instämmer de båda examinanderna.  

Bland Arcadas alumner är sysselsättningsgraden god. Examinanderna berättar att trots det osäkra läget på arbetsmarknaden känner de sig redo att ta sig an nya utmaningar. Romanova fortsätter att jobba inom marknadsföringsbranschen och Ekegren flyttar till Sverige för fortsatta studier på masternivå.  

Vi på Arcada önskar ett stort grattis till alla som tagit examen! 

Utbildning