Team Panda, ett glatt gäng studenter efter den avslutande pitchen om Gaming the System: Having fun with Employee Skill Assessments. Uppdragsgivare var Nokia.
Team Panda, ett glatt gäng studenter efter den avslutande pitchen om Gaming the System: Having fun with Employee Skill Assessments. Uppdragsgivare var Nokia.

Demola är ett av de ledande globala innovationsekosystemen i världen. Demola faciliterar hundratals samskapande projekt världen över. I höstas startade Demola sin verksamhet även i Helsingfors och under våren 2017 har de första Arcadastudenterna jobbat med innovationsprojekt i Demolas regi.

Arcadas företagscoach Mervi Hernberg är initiativtagaren till högskolans samarbete med Demola.

– Demola är i dag den största och snabbast växande globala innovationsplattformen bestående av över 900 företag och organisationer och över 50 universitet och högskolor. Vi är glada över att vi på Arcada hade möjligheten att gå med i nätverket genast när Demola, som har sina rötter i Tammerfors, etablerade sin verksamhet i Helsingfors, konstaterar Hernberg.

Innovation och samskapande är Demolas grundprinciper och innovationerna föds till följd av en kombination av olika idéer, kompetenser och perspektiv. Demola jobbar för öppen innovation och befrämjar innovationskompetens både på individ- och organisationsnivå. Demola bygger på samarbete, kreativitet, öppenhet och diversitet.

– Av studenterna krävs engagemang och öppenhet för ett nytt sätt att samarbeta i ett internationellt nätverk som för samman människor och organisationer från olika branscher.

Under våren jobbade Arcadas studenter tillsammans med studenter från Helsingfors Universitet och Metropolia med bl.a. UKM, Nokia och FINEEC som uppdragsgivare. Teamen jobbar i nära samarbete med uppdragsgivarna.

– Studenterna beskriver Demola-processen som ett givande och inspirerande lärandeprojekt. De uppskattar möjligheten att jobba med verkliga cases och uppdragsgivarnas professionella stöd, engagemang och kunnande.

Utöver startskottet för ett projekt ordnas ett flertal gemensamma evenemang under den tre månader långa innovationsprocessen – evenemang som bl.a. främjar teamwork, skaparglädje och presentationsteknik. Avslutningsvis presenteras alla projekt och en jury väljer ut den bästa presentationen och den bästa innovationen.

Vårens projektbeskrivningar hittar du på Demola Helsinki

Intresserad av att delta?

Hösten 2017 startar följande Demola-innovationsprocess i Helsingfors. Vill du och din arbetsplats prova på att samarbeta med högskolevärlden? Nu finns det möjlighet att samskapa nya innovationer och lösningar med studenter och experter från högskolevärlden. Kontakta Arcadas företagscoach Mervi Hernberg, så berättar hon mer.

Evenemang