Familjeföretaget Oy Flinkenberg Ab visar sitt stöd till Arcada och medelinsamlingskampanjen Morgondagens hjältar – Made by Arcada genom en värdefull donation på 10 000 euro. Kunskapsutveckling är kärnan till donationen.

- Vi vill ta vårt samhällsansvar och stöda högskoleundervisning. Arcada ger möjlighet för unga att växa till morgondagens hjältar som räddar liv och hjälper människor, arbetar för vår miljö, grundar företag eller upptäcker och uppfinner nya saker, konstaterar Christoffer Ehrnrooth, VD vid Flinkenberg.

Tack vare donationen stöder Flinkenberg utvecklingen av Arcadas högklassiga utbildning och forskning, och genom detta kunskapsutvecklingen och tillgången på kompetent arbetskraft.
- Hos oss på Flinkenberg arbetar personer med teknisk utbildning t.ex. med våra energiprodukter. Förhoppningsvis får vi också i framtiden kunniga personer till våra arbetsuppgifter. Kunskap och dess utveckling är viktiga för oss och därför vill vi vara med och stöda Arcadas betydelsefulla medelinsamlingskampanj, konstaterar Ehrnrooth vidare.

Arcadas rektor Mona Forsskåhl ser donationen som ett tecken på att högskolans teknikutbildningar uppskattas och är viktiga.
- Vi är mycket tacksamma för det stöd och förtroende som Flinkenberg visat oss genom sin donation. Arcadas tvåspråkiga ingenjörer är eftertraktade på arbetsmarknaden och donationen är betydelsefull för att Arcada även i framtiden ska kunna utbilda för en teknikbransch i ständig förändring och utveckling.

Arcadas fundraisingkampanj pågår fram till slutet av året. Statsrådet har reserverat 24 miljoner euro i medfinansiering att matchas mot medel som yrkeshögskolorna samlar in under 2018.

Ytterligare information:

Christoffer Ehrnrooth
Vd, Oy Flinkenberg Ab
+358 40 0573 599
christoffer.ehrnrooth@flinkenberg.fi

Mona Forsskåhl
Rektor, Yrkeshögskolan Arcada
+358 50 4305 940
mona.forsskahl@arcada.fi

Pressmeddelande