Yrkeshögskolan Arcada är en av flera yrkeshögskolor som uppmärksammar jämlikhet och mångfald under prideveckan. Bland annat hissas regnbågsflaggan på campus i Arabiastranden.

Prideveckan i Helsingfors pågår 24.6-30.6 och lyfter fram lika rättigheter för alla oberoende sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck.

Flera yrkeshögskolor hissar prideflaggan på sina campusområden samt uppmärksammar prideveckan på olika sätt i sin kommunikation och på sociala medier.

Jämlikhet är en viktig del av Arcadas värdegrund och högskolan arbetar kontinuerligt för öppenhet, tolerans och ansvar. Högskolan har bland annat en plan för jämställdhet och likabehandling som omfattar både studenter och personal. Planen innehåller tydliga direktiv för principer, verksamhetsmodeller och målsättningar. Arcadas plan för jämställdhet och likabehandling för 2019 – 2021 finns här.

Genom att delta i prideveckan vill Arcada understryka att ett hållbart och öppet samhälle innebär samma rättigheter och möjligheter för alla. Förutom Arcada hissas Pride-flaggan även av Diak, Metropolia, Hamk, Laurea, Humak, Seamk och Lapin AMK.

Prideveckan kulminerar i den stora paraden på lördag 29.6. Ifjol deltog över 100 000 personer. Här hittar du mer information om programmet under Helsinki Pride.