Max Kivivuori, Kim Westerlund, Natalie Gustavsson och Emil Jokipalo är del av det stora teamet bakom Champagnenämt.
Max Kivivuori, Kim Westerlund, Natalie Gustavsson och Emil Jokipalo är del av det stora teamet bakom Champagnenämt.

Under december får Ankdammen möjlighet att bekanta sig med Kapten Svenskfinland när Arcadas mediekulturtreor gör den parodiserade talkshowen Champagnenämt. Under fyra livesändningar behandlas allt från kräftskivor till lucia, självklart med glimten i ögat.

Talkshowen Champagnenämt är en del av kursen ”Produktion i broadcastmiljö” och involverar över 30 mediekulturstudenter från samtliga sex inriktningar.
- Studenterna har fritt fått välja det format de vill jobba med enligt en brief. Denna gång fick studenterna jobba kring temat ”underhållning” och kriterierna från oss handledares sida har varit att resultatet ska sändas live, innehålla livemusik och inserter. Att det blev en talkshow är helt och hållet ett resultat av studenternas jobb, berättar Mirko Ahonen, lektor i Online media.
Ahonen har bland annat jobbat med de 10 personer stora online media teamet som består av someteam, grafikteam och streamteam.

Stor luciaspecial avslutar livesändningarna

Idéen till att skapa en talkshow om Kapten Svenskfinland föddes när studenterna Kim Westerlund (regissör) och Emil Jokipalo (ansvarig producent) satt hemma i sin studielägenhet.
- Genom att följa Kapten Svenskfinland bygger vi upp en värld kring Finlandssvenska stereotypier och driver med dem. Det är ironiskt, överdrivet och allt levererat med glimten i ögat,  berättar Westerlund.
Under fyra livesända avsnitt av Champagnenämt får vi ta del av diskussioner kring det typiskt finlandssvenska, blandat med förhandsinspelade inserter. Totalt är avsnitten 20 minuter långa. Som värd fungerar Helly Han´sén (Rebecca Kurtén) och karaktären Kapten Svenskfinland spelas av Daniel Tallberg, bägge studenter på Arcada.
- Allt som sker i showen, sker enligt ett färdigt manus. Vad händer tex. när Doktor Kräftpest (spelad av Radio X3M profilen Kjell Simonsas) stiger in på kräftskivan och Gilbert Guldsked irrar bort sig i skogen? Sedan väljer vi att avsluta med stor luciaspecial, avslöjar Jokipalo.

Samtliga avsnitt av Champagnenämt streamas live från Arcadas multihall och sändningarna sker på Champagnenämts Facebook sida och Arcadas bloggportal inside.arcada.fi.
Alla avsnitt finns även publika efter livesändningarna och det följande avsnittet av Champagnenämt ”Förenta Nationerna” visas i dag kl. 15.00.

De tidigare avsnitten av Champagnenämt hittar du här:

Episod 1.
Episod 2.


 

Campus, Utbildning