Patrik Forsström och Larisa Govender är nyutexaminerade från International Business Management-mastern.
Patrik Forsström och Larisa Govender är nyutexaminerade från International Business Management-mastern.

Ansökan till Arcadas engelskspråkiga program startar måndagen den 2 december. Larisa Govender och Patrik Forsström är nyutexaminerade från masterprogrammet i International Business Management. Varför valde de att återvända till Arcada, och vad tyckte de om utbildningen?

Larisa Govender och Patrik Forsström tog examen från masterprogrammet i International Business Management på Arcada i våras. De hade båda hunnit arbeta i några år efter bachelorstudierna, innan de beslutade sig för att återvända till Arcada för masterstudier.

Govender säger att hon lockades av möjligheten att genomföra masterstudierna på deltid och därmed kunna kombinera sina studier med deltidsarbete, familjeliv och sitt eget företag.

- Arcada är en väldigt modern, internationell och ansedd högskola, och eftersom jag redan studerat där tidigare var det för mig ett enkelt val att också söka till masterprogrammet. Jag kunde lita på att jag skulle få en högkvalitativ utbildning vid en högskola där jag redan kände mig hemma.

International Business Management är ett engelskspråkigt masterprogam som omfattar 90 studiepoäng, det vill säga 1,5 år av heltidsstudier eller 3 år av deltidsstudier, vilket möjliggör arbete vid sidan om studierna.

- Studenterna inom IBM-programmet har erfarenhet från olika befattningar, företag och situationer i arbetslivet. Det bidrar till intressanta diskussioner, kreativ problemlösning och ett spektrum av olika insikter, säger Patrik Forsström.

Govender och Forsström håller med om att även om programmets arbetsbörda ibland kunde bli ganska tung, var studierna fortfarande hanterbara med god planering.

- IBM-programmet innehåller mycket självstudier och projektarbete i grupp där man får dela på ansvaret. Att planera sin tid och vara principfast är nyckeln till att lyckas hantera arbetsmängden. Det är viktigt att inte hamna efter, för då skulle det vara svårare att komma ikapp med sina uppgifter, konstaterar Govender.

Alla i programmet studerar en allmän modul och kan sedan välja mellan två unika specialiseringsområden – den nordiska marknaden eller fintech.

- Att få arbeta med alla intressanta uppgifter var uppfriskande och ökade mitt självförtroende. Efter att ha avslutat mina masterstudier insåg jag hur mycket fler möjligheter jag fick, och det gjorde mig ivrig att fortsätta lära mig saker på egen hand, säger Govender.

Förde karriären i ny riktning

Både Govender och Forsström känner att en masterexamen har hjälpt dem ta nästa steg i karriären.

- Omedelbart efter examen erbjöds jag jobb som Channel Manager för Finland hos ett framgångsrikt svenskt företag. Denna MBA-examen var en verklig nyckelfaktor i händelserna som ledde till att jag kunde axla den här nya rollen i min karriär, säger Forsström.

Govender rekommenderar programmet till alla som söker ett masterprogram med en flexibel studieplan och bra lärare.

- Det här programmet är utmärkt för personer som vill växa professionellt eller känner att de trampar på stället i sitt nuvarande yrke, och för personer som letar efter nya karriärmöjligheter, säger hon.

- Arcadas master i IBM ger användbara och värdefulla praktiska verktyg och färdigheter till alla som verkligen vill utvecklas och växa i sin yrkesroll och som människa. Det här programmet gör dig inte besviken. Det lyfter dig och gör nytta på så många sätt, instämmer Forsström.

Läs mer om masterprogrammet i International Business Management här.

Läs mer om hur du ansöker till programmet här.

Utbildning