Arcadas kulturproducentskapsstudenter på besök i BUU-studion.
Arcadas kulturproducentskapsstudenter på besök i BUU-studion.

BUU-stämpeln är en kär vän till många barn i Svenskfinland. Den 25 november kommer Yles favoritstämpel till Yrkeshögskolan Arcada för att fira BUU-dagen med sina vänner.

Under BUU-dagen har barnen möjlighet att träffa sina BUU-idoler, dansa loss på disco och pyssla julpyssel. Under evenemanget visas den populära BUU-showen och det är möjligt att ta familjeporträtt som kan skickas som julkort till nära och kära. Årets tema är böcker och läsning och barnen får bland annat delta i en mysig sagostund. Evenemanget är kostnadsfritt för både unga och gamla.

På grund av renovering i Stora Smedjan, där evenemanget vanligtvis ordnas, har BUU-dagen i år förflyttat sig till Yrkeshögskolan Arcada. För första gången samarbetar Arcadas kulturproducenter och mediekulturstudenter med Svenska Yles BUU-dag.

För Arcadas studenter innebär detta en ny lärande möjlighet. Högskolan har fått några ansvarsområden och det största är BUU-discot som Arcadas kulturproducenter ställer i ordning. Simon Edström, en av BUU-discots ansvarspersoner tycker att det har varit lätt att samarbeta i planeringsgruppen, han tycker också att det är roligt att planera och visualisera något som barnen kommer att tycka om. Edström konstaterar att Yle har gett studenterna bra med information, lagom med ansvar och mycket tillit.

För Yle är detta också en stor möjlighet. Anders Alanen, BUU-dagens evenemangsproducent har varit i kontakt med Arcadas producenter Ida Flemmich och Adriana Knispel, som anser att kommunikationen har fungerat bra mellan Arcada och Yle. 

– För BUU-dagen är Arcada en perfekt samarbetspartner, inte bara för att utrymmet passar tillställningen men också för att vi har fått igång ett väldigt fint samarbete med högskolan. Vi har båda helt konkret nytta av varandra och tillsammans kommer vi att kunna betjäna våra besökare bättre än tidigare, kommenterar Alanen.

Lördagen den 25 november gäller det, då BUU-dagen kör igång. Ungefär 1 000 besökare förväntas besöka BUU-dagen. Arcadas studenter väntar med spänning.

Läs mer om BUU-dagen och bekanta dig med  10 orsaker att ta ditt barn till BUU-dagen.

Mer information ges av Arcadas kulturproducentstudenter:

Ida Flemmich, +358 504928816, ida.flemmich@arcada.fi
Adriana Knispel, +358 504009341, adriana.knispel@arcada.fi

Campus, Utbildning, Evenemang, Pressmeddelande