En student med laptop.
En student med laptop.

Arcada erbjuder från och med 17.4 arbetslösa och permitterade möjlighet att gratis delta i alla kurser som erbjuds inom ramen för Öppna yrkeshögskolan. Satsningen görs för att lindra samhällseffekterna av den pågående covid-19-epidemin.

Öppna yrkeshögskolan erbjuder såväl enskilda kurser som bredare kurshelheter och samtliga kurser öppnas nu upp till slutet av 2020. För de arbetslösa och permitterade som siktar på att inleda examensstudier kommer den Öppna yrkeshögskoleleden att vara avgiftsfri också under våren 2021.

 – Nu behövs allas insats i samhället! Vi på Arcada vill erbjuda arbetslösa och permitterade en möjlighet att kostnadsfritt uppdatera eller bredda sina kompetenser och på det sättet förbättra sin position på arbetsmarknaden. Samtidigt är det här också en möjlighet att inleda en ny utbildning. Genom Öppna yrkeshögskoleleden kan de som vill ta en hel yrkeshögskoleexamen vid Arcada påbörja sina studier så fort som möjligt, säger rektor Mona Forsskåhl.

Många står nu inför en helt ny situation och det kan vara svårt att orientera sig bland de kurser som erbjuds. För den som vill få stöd att kartlägga sin situation och hitta nya vägar framåt erbjuder Arcadas vägledare gratis konsultation. Vägledarna är experter som ger stöd för att nå de egna målsättningarna och redskap att agera. Kontakta dem antingen via WhatsApp 0405934385 eller via mejl vagledning@arcada.fi för att boka en personlig tid.

Du kan bekanta dig med Öppna yrkeshögskolans kursutbud (sidan uppdateras kontinuerligt med nya kurser).

Har du frågor angående utbildningarna? Vänligen kontakta:

Stig Blomqvist, Fortbildningsplanerare
stig.blomqvist@arcada.fi
Tel. +358 294 282 501

Marika Blomster, Fortbildningsplanerare
marika.blomster@arcada.fi
Tel. +358 294 282 505

Utbildning