Skip to main content

YAMK-tutkinto

Real Estate Energy

Tutkintonimike

Master of Engineering

Taso

Master

Kesto

1 vuosi

Laajuus

60 op

Kieliprofiili

Englanti

Real Estate Energy -tutkinnon opetuskieli on englanti.

Tiesitkö, että Euroopan unionin tavoitteena on leikata kiinteistöjen energiankulutukseen liittyviä hiilidioksidipäästöjä 90 prosenttia vuoteen 2050 mennessä? Tämä kunnianhimoinen energia- ja ilmastotavoite asettaa merkittävän haasteen uusien ja kestävien ratkaisujen löytämiseksi rakennuskannan tulevaa kehittämistä ja saneerausta varten. Perinteiset peruskorjaukset ovat kuitenkin aivan liian kalliita, joten uusia lähestymistapoja tarvitaan.

Tämän vuoksi Arcada valmistelee yhteistyössä johtavien eurooppalaisten ja muualla maailmassa toimivien kumppanien kanssa uuden, ylempään AMK-tutkintoon tähtäävän Real Estate Energy -tutkinto-ohjelman lanseerausta. Ohjelma on suunnattu energia- ja rakennusalan tai LVI-suunnittelun ammattilaisille, jotka haluavat parantaa osaamistaan ja tietämystään uusien haasteiden ratkaisemiseksi. Tutkinto-ohjelman perustana on rakennuskannan kestävä kunnostaminen niin taloudellisesta kuin ympäristönsuojelullisesta näkökulmasta. Monipuolisen tutkinto-ohjelman aiheita ovat muun muassa energia- ja ilmastoasioiden tuleva kehitys, painopisteenä energiaresurssit, maailmanlaajuinen energiapolitiikka, ilmastonmuutos, uusiutuvan energian teknologiat ja sähköverkkoasiat, kiinteistöjen energiadiagnoosit ja korjaaminen, painopisteenä sekä energiatehokkuus ja mukavuus, rakennuskannan kestävä kehittäminen vuoden 2050 energia- ja ilmastotavoitteen saavuttamiseksi sekä kiinteistöjen peruskorjaushankkeiden taloudellinen hallinta, projektinhallinta ja muutosten hallinta.

Lähiopetusta annetaan Arcadassa yleensä 2–5 päivänä viikossa (pääasiassa iltaisin ja viikonloppuisin). Muu opiskelu tapahtuu verkossa. Tutkinnon voi siis suorittaa työn ohessa. Tutkintoon voivat hakea opiskelijat, joilla on vähintään kolmen vuoden työkokemus alalta ja soveltuva alempi tutkinto energia-, LVI- tai rakennussuunnittelun alalta.

Löydät lisää tietoa koulutuksen englanninkielisiltä sivuilta.