Skip to main content

YAMK-tutkinto

Global Health Care

Tutkintonimike

Master of Health Care

Taso

Master

Kesto

1,5 vuotta

Laajuus

90 op

Kieliprofiili

Englanti

Global Health Care -tutkinto-ohjelman opetuskieli on englanti.

Oletko kiinnostunut terveydestä maailmanlaajuisesti ja erityisesti kriisivalmiuksia ja kriisinhallintaa koskevista kysymyksistä? Oletko terveydenhoitoalan ammattilainen ja haluat laajentaa näkemyksiäsi sekä tehdä mielekästä työtä kansallisissa ja kansainvälisissä kriisinhallintahankkeissa?

Tutkinto-ohjelma on suunnattu niille, jotka haluavat kehittää osaamistaan ja taitojaan voidakseen toimia valmennus-, johto- ja kehitystehtävissä kriisinhallinnan ja kriiseihin varautumisen alalla. Koulutus on suunniteltu vastaamaan haasteisiin, joita maapallon asukkaat joutuvat kohtaamaan ilmastonmuutoksen, nopean väestönkasvun, terrorismiuhan, teollisuuden kehityksen sekä maaseudun ja kaupunkien kehitystrendien seurauksena pohjoisessa ja etelässä. 

Johtamiseen ja hallinnointiin painottuva ohjelma tarjoaa vankan yleiskäsityksen maailmanlaajuisista terveysongelmista, kuten trooppisista taudeista sekä HIV:stä ja aidsista. Tutkinto pätevöittää myös avaintehtäviin hätätilanteiden ja kriisien hallinnassa kotimaassa sekä ulkomailla. Lisäksi se antaa hyvät valmiudet alan edistyksellisiin tutkimus- ja innovaatiotehtäviin. 

Tutkinto voidaan suorittaa 1,5 vuodessa (kokoaikainen opiskelu) ja 3 vuodessa työn ohella. Se toteutetaan pääasiassa verkko-opintoina nykyaikaisen opiskelutekniikan keinoin. Luennot, valmennus ja tehtävien suorittaminen tapahtuvat verkossa.

Ohjelma on suunnattu henkilöille, jotka ovat suorittaneet soveltuvan ammattikorkeakoulututkinnon sairaanhoidon tai muiden terveystieteiden alalla, kuten kätilöille, toimintaterapeuteille, sairaanhoitajille, fysioterapeuteille, ensihoitajille ja sosionomeille.

Lue lisää koulutuksesta englanninkielisiltä sivuilta.