Skip to main content

Tietoa Arcadasta

Moderni ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu

Kampus

Opiskele ainutlaatuisessa kampusmiljöössä

Arcadan opiskeluympäristö on ainutlaatuinen, sillä yhtenäisellä kampusalueella on sekä korkeakoulu, opiskelija-asuntoja että opiskelijakunnan omat tilat. Kampus on sopivan etäällä kaupungista muodostaakseen oman ilmapiirinsä ja samalla kuitenkin tarpeeksi lähellä tarjotakseen erinomaiset liikenneyhteydet keskustaan ja itään päin. Keskustaan pääset linja-autolla tai raitiovaunulla kymmenessä minuutissa, eikä metrokaan ole kaukana. Aivan opiskelija-asuntojen läheisyydessä on ostoskeskus, josta löydät kaiken, mitä tarvitset jokapäiväiseen elämään. Lähistöllä on lisäksi runsaasti myös muita mainioita vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. 

 

Arcada-talo – ihmiset ovat kauniin talomme sielu

Syksyllä 2004 muutimme upouuteen, kauniiseen Arcada-taloon, joka on rakennettu osaksi kampusta juuri meidän tarpeitamme silmällä pitäen. Talon omistaa Fastighets AB Arcada Nova. Talossa on helppo löytää perille, ja sen keskusaukiot kahvioineen toimivat kohtauspaikkoina. Talo onkin rakennettu ihmisten kohtaamisia varten. Siellä työskennellään avokonttoreissa, ja avoimet tilaratkaisut rohkaisevat niin opiskelijoita, opettajia kuin tutkijoitakin kaikilta aloilta aitoihin kohtaamisiin ideoiden jakamisen ja toisiltaan oppimisen hengessä.

 

Cor-talo – opiskelijakunnan sydän

Tammikuussa 2007 avautui opiskelijoiden hartaasti odottama opiskelijatalo, joka sai osuvan nimen Cor-talo (“Cor” on latinaksi ’sydän’). Cor-talo on myös opiskelijakunnan toimintojen keskus. Parin sadan metrin päässä Arcadasta sijaitsevasta Cor-talosta löytyvät opiskelijakunnan lisäksi myös useimpien ainejärjestöjen toimistotilat. Talossa järjestetään paljon erilaisia tapahtumia, kuten juhlia, kokouksia ja illanistujaisia. Kodikas Cor-talo saunoineen ja kokoushuoneineen on myös mahdollista varata eri käyttötarkoituksiin. 

 

Opiskelija-asunnot – modernia asumista kampuksella

Kampukselta, aivan Arcada-talon vierestä, löytyy viitisensataa siistiä ja modernia opiskelija-asuntoa, joista uusimmat valmistuivat vuonna 2014. Lue lisää Majstrandenin sivulta. (ruotsiksi ja englanniksi)

 

Vapaa-aika

– tärkeä osa opintoja

Merkityksellinen vapaa-aika on tärkeää opinnoissa jaksamisen ja viihtymisen kannalta. Arcadan ylioppilaskunta ASK ja ainejärjestöt tarjoavat opiskelijoille erilaisia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Juhlien ja retkien lisäksi tarjolla on myös liikuntaa eri muodoissaan sekä teemailtoja opiskelijoiden omassa Cor-talossa. ASK rekrytoi tuutoreita, vanhempia opiskelijoita, jotka tukevat Arcadan uusia opiskelijoita. Olemalla aktiivinen ylioppilaskunnassa tai toimimalla tuutorina voit tehokkaasti solmia uusia verkostoja ja oppia ymmärtämään, miten korkeakoulu toimii. Osakunnat voivat niin ikään olla tehokas kanava, jonka kautta opit tuntemaan muita opiskelijoilta omalta kotiseudultasi.

Muistathan, että Helsinki on sopivan kokoinen kaupunki, joka kuitenkin tarjoaa kaikki pääkaupungin mahdollisuudet!

Fritid

 

Starcis

 

Fritid 2

 

Arcadan esteettömyys

Moderni Arcada-talo soveltuu hyvin myös liikuntarajoitteisille. Sekä pääsisäänkäynti että Hämeentien sisäänkäynti sopivat henkilöille, jotka haluavat välttää rappusia. Arcada-talo koostuu kuudesta yksiköstä viidessä kerroksessa, jotka on yhdistetty toisiinsa kerroskohtaisilla silloilla ja hisseillä. Arcada-talossa on kolme hissiä, kaksi C-yksikössä ja yksi A-yksikössä.

Kaikki opetustilat, kirjastot, toimistotilat ja yleiset alueet ovat esteettömiä. Kaikissa kerroksissa on myös esteetön WC.

Henkilökunnan sisäänkäynnin läheisyydessä osoitteessa Hämeentie 107 on kaksi parkkipaikkaa liikuntarajoitteisille.

Mikäli sinulla on kysyttävää Arcada-talon esteettömyydestä, ota yhteyttä Arcadan kampuspalveluun numerossa 0207 699 699. Autamme mielellämme.