Skip to main content

AMK-tutkinto

Arcadassa voit opiskella AMK-tutkinnon ruotsiksi tai englanniksi. Tarjoamme 14 tutkintoa ruotsin kielellä ja kolme englannin kielellä.

Tiiviit yhteydet työelämään

Yhteistyö työelämän toimijoiden kanssa takaa, että teoreettiset opintosi nivoutuvat yhteen käytännön osaamisen kanssa jo opiskeluaikana samalla, kun saa jalansijaa työelämään. Yhteydet työelämään eivät jää ainoastaan työharjoittelun varaan. Useilla kursseilla toteutetaan todellisiin toimeksiantoihin perustuvia hankkeita, joissa toimeksiantajina on suomalaisia ja kansainvälisiä yrityksiä. 

Monet kirjoittavat opinnäytetyönsä ammattikorkeakoulun ulkopuolisille organisaatioille. Lisäksi monet opiskelijat suorittavat harjoittelunsa ulkomailla ja tutustuvat samalla kansainvälisiin työmarkkinoihin. 

Arcadan omien asiantuntijoiden lisäksi kutsumme usein luennoitsijaksi ja opiskelijoita inspiroimaan työelämän edustajia, jotka kertovat alan uusimmista tuulista. Myös korkeakoulun alumnit tarjoavat opiskelijoille luentoja ja mentorointipalveluita.

Kampanjasuunnittelua yhteistyössä Pepsin kanssa

Mediakulttuurin tutkinto-ohjelman kuuluvalla verkkomedian Conceptual Thinking -kurssilla opiskelijat saivat kevään aikana suunnitella kampanjakonseptin Pepsi Maxille. Tavoitteena oli oppia tekemään konseptityötä ryhmässä ja kehittää ideoita toimeksiantajan muistion perusteella huolellisesti harkituiksi, valmiiksi kokonaisuuksiksi, joita voi myydä asiakkaalle. 

Arvokkaita kokemuksia K-fair-messuilta

Messuilla on helppo verkostoitua monenlaisten työelämän edustajien kanssa ja tutustua eri alojen uusimpiin trendeihin ja läpimurtoihin. Arcadan insinööriopiskelijat kävivät syksyllä Saksan Düsseldorfissa K-fair-messuilla, joka on Euroopan suurimpia muovi- ja kumialan messuja. Siellä opiskelijoilla oli mahdollisuus verkostoitua kaikkialta maailmasta saapuneiden asiantuntijoiden kanssa.

School Action Day Leppävaarassa

Oman alan asiantuntijoiden tapaaminen on tärkeää, mutta on myös erittäin opettavaista päätyä välillä itse asiantuntijan rooliin. Liikunnanohjaajaopiskelijamme järjestivät Euroopan urheiluviikolla Leppävaarassa lapsille ja nuorille suunnatun suositun tapahtuman, jossa he jakoivat osallistujille asiantuntemustaan. Mikä päivässä oli parasta? Opiskelijat saivat suunnitella koko tapahtuman itse alusta loppuun. 

Expedition Arcada – elinikäisiä muistoja

Expedition Arcada asetti opiskelijamme tosipaikan eteen. Hankkeessa 45 opiskelijan joukko kaikista tutkinto-ohjelmistamme suunnitteli ja toteutti seikkailumatkan, jossa pyörätuoliurheilija Aron Anderson ja seikkailija Pata Degerman nousivat 300 metriä pystysuoraa vuorenseinämää Ranskan Alpeilla ja viettivät kaksi yötä valjaiden varassa riipputeltassa kielekkeiden keskellä. Lopputulos? Menestystarina, tietenkin.

Eyetrackingia Pauligin kanssa

Tiiviistä yhteistyöstä yritysten kanssa eivät hyödy pelkästään opiskelijat: myös yritykset saavat tärkeää panosta ja uusia näkökulmia. Hyvänä esimerkkinä mainittakoon opiskelijoiden kahvi-, mauste- ja elintarviketuottaja Pauligille tekemät Eyetracking-tutkimukset. Opiskelijat mittasivat Pauligin vierailijoiden käyttäytymistä Pauligin verkkosivuilla ja tuottivat Pauligille mustaa valkoisella siitä, miten Pauligin kannattaisi hioa sivustoaan entistäkin paremmaksi.

Inspiraatiota ja tärkeää tietotaitoa Mirumilta

Yrittäjyysopinnot on suosittu vaihtoehto valinnaisiksi opinnoiksi oikeastaan kaikkien koulutusohjelmiemme opiskelijoiden keskuudessa. Viime vuonna opinnot aloitettiin vierailemalla Punavuoressa sijaitsevassa markkinointitoimisto Mirumissa, jossa 120 opiskelijaa sai mahdollisuuden tutustua Suomen parhaisiin markkinoijiin – ja paljon tärkeitä vinkkejä ja neuvoja.