COVID-19: Arcada sulkee kampuksensa 18.3.

Hallituksen päätöksen mukaisesti Arcada sulkee kampuksensa 18.3, siirtää kaiken toimintansa verkkoon, ja siirtyy muihin etäraktaisuihin 13.4. asti.

Kurssit järjestetään verkossa, joitain poikkeuksia lukuun ottamatta. Näihin haetaan vaihtoehtoisia ratkaisuja. Rehtori varmistaa kriisiryhmän tuella toiminnan jatkuvuuden. Opiskelijoille ja henkilöstölle tiedotetaan tilanteesta säännöllisesti.

Opiskeletko Arcadassa? Seuraa tiedotteita Start-sivustolla pysyäksesi ajan tasalla tilanteesta.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Arcada on useiden viikkojen ajan työstänyt valmiussuunnitelmaansa, joka on nyt otettu käyttöön. Kohdennettuja toimia niin opiskelijoiden, henkilöstön kuin kumppaneidemme terveyden varmistamiseksi on tehty. Lisäksi toimet ovat kohdennettu viranomaisten tueksi ja tartunnan leviämisen minimoimiseksi. Rehtori valmistelee kriisiryhmän tuella organisaatiota toimintojemme jatkuvuuden varmistamiseksi. Kaikki toimet ovat viranomaisten suositusten mukaiset. Henkilöstö ja opiskelijat saavat jatkuvasti uutta tietoa tilanteen muuttuessa.

Tartunnan välttämiseksi

Arcadalla on seuraavat periaatteet ja suositukset tartunnan leviämisen vähentämiseksi:

  • Kaikkia ohjeistetaan seuraamaan ja noudattamaan viranomaisten suosituksia.
  • Henkilökunta ei matkusta ulkomaille ja matkalta palaavat tekevät etätöitä 14 päivän ajan.
  • Henkilöstöä kannustetaan tekemään etätöitä matalalla kynnyksellä.
  • Ulkomailta palaavat opiskelija tekevät etä-opintoja 14 päivän ajan.
  • Jos olet sairas tai sinulla on vilustumisoireita, jää kotiin lepäämään, älä tule kampukselle.
  • Hyvän käsihygienian ohjeet.
  • Kaikkia suositellaan olemaan kättelemättä ja välttämään lähikontaktia.
  • Ohjeet yskimisestä / aivastamisesta.

Opetus, harjoittelujaksot ja vaihto-opiskelijat

Arcadan kampus pysyy toistaiseksi auki viranomaisten linjauksen mukaisesti. Suurin osa opetuksesta siirtyy verkkoon 16.3. lähtien. Kaikille asianomaisille opiskelijoille ilmoitetaan sähköpostitse. Ryhmäkokoa on rajoitettu kampuksella jatkuvien toimien osalta ja  ryhmät noudattavat eristyisen huolellisesti ohjeita tartuntariskin minimoimiseksi.

Harjoittelujaksot jatkuvat toistaiseksi. Opiskelijoiden on noudatettava harjoitteluorganisaation ohjeita ja seurattava Arcadan tiedotteita.

Arcada on kutsunut kotiin kaikki korkeakoulun oman vaihto-ohjelman puitteissa ulkomailla olevat opiskelijat. Opiskelijat, jotka ovat itsenäisesti vaihdossa tai suorittavat harjoittelujaksoa ulkomailla kehotetaan myös palaamaan Suomeen.

Vierailijat ja tapahtumat

Arcada ei ota vastaan ​​vieraita, jotka ovat olleet ulkomailla viimeisen 14 päivän aikana. Arcadan kaikki yleisötapahtumat ovat toistaiseksi siirretty myöhempään ajankohtaan.

Tarkemmat tiedot opiskelijoille:

https://start.arcada.fi/en/coronavirus-covid-19

Lisätietoja:

Rehtori Mona Forsskåhl
puh: 050 430 59 40