Arcada tiukentaa ohjeita 30.11-15.12 infektioiden leviämisen estämiseksi

Helsinki on nyt leviämisvaiheessa koronainfektioiden kiihtyvän leviämisen vuoksi. Hallitus on 26. marraskuuta julkaissut uudet ohjeet ja suositukset. Uusien ohjeiden mukaisesti Arcada päivittää myös 30.11-15.12.2020 koskevat ohjeet.

 15.12.2020 saakka sovelletaan seuraavaa:

 • Kampus on suljettu kaikille ulkopuolisille vieraille ja vierailijoille. Vain Arcadan omalla henkilökunnalla ja opiskelijoilla on pääsy päärakennukseen ja muihin kampuksen tiloihin.
 • Kaikki opetus tapahtuu etänä. Kaikki kampuksella tehdyt koulutukset perutaan lukuun ottamatta tenttejä ja harjoituksia, jotka ovat välttämättömiä opiskelijoiden valmistumisen, suunnitellun harjoittelun suorittamiseksi tai opintojen viivästymisen kokonaisella jaksolla. Kaikki ryhmät on rajoitettu 10 henkilöön.
 • Opiskelijoita kannustetaan minimoimaan oleskelunsa kampuksella. Kirjasto on auki ja lounasravintola on mahdollisuuksien mukaan avoin opiskelijoille ja henkilökunnalle - mutta tarjolla on vain noutoruokaa.

Näillä toimenpiteillä Arcada haluaa varmistaa opiskelijoille ja henkilökunnalle turvallisen opiskelu- ja työympäristön. Ammattikorkeakouluna Arcada haluaa kantaa vastuunsa. Tämä tarkoittaa, että jokaisen on kannettava henkilökohtaista vastuutaa ja tehtävä kaikkensa infektioiden leviämisen estämiseksi unohtamatta muita terveyden ja hyvinvoinnin ulottuvuuksia yhteiskunnassa. Arcadan johto seuraa aktiivisesti tilannetta ja on valmis mukauttamaan ohjeita, jos tilanne sitä vaatii.

23.9: Tiedote Arcadan työntekijöille ja opiskelijoille mahdollisesta altistumisesta koronavirukselle

Arcadan ammattikorkeakoulussa on havaittu useita koronavirustartuntoja  viime viikon aikana. Lähikontaktissa altistuneet henkilöt on Helsingin kaupungin epidemiologisen toiminnan toimesta tavoitettu ja asetettu karanteeniin. 

Arcadan kampuksella käyneet opiskelijat ja työntekijät ovat voineet altistua  koronavirustartunnalle ja heitä kehotetaan tarkkailemaan vointiaan erittäin tarkasti seuraavan kahden viikon ajan ja hakeutumaan testiin välittömästi, mikäli lieviäkin oireita ilmenee ja jäädä kotiin odottaman tulosta. Läheisiä kontakteja erityisesti iäkkäisiin ja riskiryhmiin kuuluviin suositellaan vältettäväksi kunnes negatiivinen testitulos on saatu ja oireet ovat ohi. Kasvomaskin käyttö vähentää tartuntariskiä tilanteissa, joissa turvavälien ylläpitämisestä ei voida varmistua.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Koronavirus-oirearvion voi tehdä osoitteessa www.omaolo.fi. Omaolo-palvelu antaa toimintaohjeet ja neuvoo tarvittaessa varaamaan ajan koronavirustestiin. Helsinkiläisiä palvelee myös koronavirusneuvonta numerossa 09 310 10024 (joka päivä klo 8-18). Muiden kuntien asukkaat voivat koronavirusoireiden ilmetessä ottaa yhteyttä oman alueen terveyspalveluihin. Pyydämme ilmoittamaan positiivisesta tuloksesta myös puhelimitse Helsingin epidemiologiseen toimintaan.

Suosittelemme Koronavilkun käyttöä. Sen voi ladata puhelimeen osoitteesta https://koronavilkku.fi/. Koronavilkku ei kerro asentamistaan edeltävistä altistustilanteista. Jos käytät Koronavilkkua ja saat hälytyksen, toimi sovelluksen antamien ohjeiden mukaan.

Epidemiologinen toiminta

Helsingin kaupunki

 

Arcadan kampus auki 3.8. alkaen

Arcadan kampus avataan 3.8. Kampuksen ovet ovat avoinna opiskelijoille ja yleisölle arkisin klo 8-16.

Korkeakoulun koko toiminta siirtyi verkkoon maaliskuussa koronapandemian puhjettua. Nyt Arcada avaa kampuksensa ja jatkaa työskentelyä kampuksella. Toiminnan turvallisuus taataan seuraamalla aktiivisesti voimassa olevia rajoituksia ja viranomaisten ohjeita ja suosituksia tartunnan leviämisen vähentämiseksi. Tarkempia ohjeita syksylle annetaan elokuun puolivälissä, kun yliopiston turvallisuustiimi on tehnyt uuden tilannearvion.

Suosittelemme edelleen vierailua kampuksella vain silloin, kun asiasi ei voida käsitellä etänä. Muistutamme myös erityisesti hyvän käsihygienian ja turvallisuusetäisyyksien noudattamisesta kampuksella.

 

COVID-19: Arcada sulkee kampuksensa 18.3.

Hallituksen päätöksen mukaisesti Arcada sulkee kampuksensa 18.3, siirtää kaiken toimintansa verkkoon, ja siirtyy muihin etäraktaisuihin 13.4. asti.

Kurssit järjestetään verkossa, joitain poikkeuksia lukuun ottamatta. Näihin haetaan vaihtoehtoisia ratkaisuja. Rehtori varmistaa kriisiryhmän tuella toiminnan jatkuvuuden. Opiskelijoille ja henkilöstölle tiedotetaan tilanteesta säännöllisesti.

Opiskeletko Arcadassa? Seuraa tiedotteita Start-sivustolla pysyäksesi ajan tasalla tilanteesta.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Arcada on useiden viikkojen ajan työstänyt valmiussuunnitelmaansa, joka on nyt otettu käyttöön. Kohdennettuja toimia niin opiskelijoiden, henkilöstön kuin kumppaneidemme terveyden varmistamiseksi on tehty. Lisäksi toimet ovat kohdennettu viranomaisten tueksi ja tartunnan leviämisen minimoimiseksi. Rehtori valmistelee kriisiryhmän tuella organisaatiota toimintojemme jatkuvuuden varmistamiseksi. Kaikki toimet ovat viranomaisten suositusten mukaiset. Henkilöstö ja opiskelijat saavat jatkuvasti uutta tietoa tilanteen muuttuessa.

Tartunnan välttämiseksi

Arcadalla on seuraavat periaatteet ja suositukset tartunnan leviämisen vähentämiseksi:

 • Kaikkia ohjeistetaan seuraamaan ja noudattamaan viranomaisten suosituksia.
 • Henkilökunta ei matkusta ulkomaille ja matkalta palaavat tekevät etätöitä 14 päivän ajan.
 • Henkilöstöä kannustetaan tekemään etätöitä matalalla kynnyksellä.
 • Ulkomailta palaavat opiskelija tekevät etä-opintoja 14 päivän ajan.
 • Jos olet sairas tai sinulla on vilustumisoireita, jää kotiin lepäämään, älä tule kampukselle.
 • Hyvän käsihygienian ohjeet.
 • Kaikkia suositellaan olemaan kättelemättä ja välttämään lähikontaktia.
 • Ohjeet yskimisestä / aivastamisesta.

Opetus, harjoittelujaksot ja vaihto-opiskelijat

Arcadan kampus pysyy toistaiseksi auki viranomaisten linjauksen mukaisesti. Suurin osa opetuksesta siirtyy verkkoon 16.3. lähtien. Kaikille asianomaisille opiskelijoille ilmoitetaan sähköpostitse. Ryhmäkokoa on rajoitettu kampuksella jatkuvien toimien osalta ja  ryhmät noudattavat eristyisen huolellisesti ohjeita tartuntariskin minimoimiseksi.

Harjoittelujaksot jatkuvat toistaiseksi. Opiskelijoiden on noudatettava harjoitteluorganisaation ohjeita ja seurattava Arcadan tiedotteita.

Arcada on kutsunut kotiin kaikki korkeakoulun oman vaihto-ohjelman puitteissa ulkomailla olevat opiskelijat. Opiskelijat, jotka ovat itsenäisesti vaihdossa tai suorittavat harjoittelujaksoa ulkomailla kehotetaan myös palaamaan Suomeen.

Vierailijat ja tapahtumat

Arcada ei ota vastaan ​​vieraita, jotka ovat olleet ulkomailla viimeisen 14 päivän aikana. Arcadan kaikki yleisötapahtumat ovat toistaiseksi siirretty myöhempään ajankohtaan.

Tarkemmat tiedot opiskelijoille:

https://start.arcada.fi/en/coronavirus-covid-19

Lisätietoja:

Rehtori Mona Forsskåhl
puh: 050 430 59 40