Haku avoimen ammattikorkeakoulun polkuun (Avoin AMK-polku)

Avoin AMK-polku on erityisesti Arcadan bachelor-tason tutkintoon tähtääville suunnattu mahdollisuus. Opiskelet yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa ja seuraat tutkintokoulutuksen opinto-ohjelmaa.

Lue lisää hausta avoimen AMK-polun opiskelijaksi.

Haku avoimen AMK-polku opinnoista tutkinto-opintoihin

Jos olet opiskellut Arcadassa avoimen AMK-väylän opiskelijana, voit hakea opinto-oikeutta suoritettuasi ne opinnot (60 op), joista olet sopinut yhdessä koulutusohjelmasta vastaavan opettajan tai amanuenssin kanssa avoimessa AMK:ssa aloittaessasi.

Ellet ole opiskellut Arcadan avoimen AMK:n polulla voit hakea opinto-oikeutta suoritettuasi riittävästi (60 op) hakemaasi tutkintokoulutukseen mahdollisesti kuuluvia opintoja. Lähetä viralliset todistukset suorituksistasi Arcadan hakijapalveluihin heti hakemisen jälkeen.

Hakulomakkeen löydät osoitteesta www.opintopolku.fi lähtien. Löydät lomakkeen kirjoittamalla hakukenttään ”Arcada”, klikkaamalla ”Haku on käynnissä” vasemmanpuoleisesta valikosta ja valitsemalla haluamasi koulutusohjelman.

Voit hakea opinto-oikeutta vasta, kun täytät kaikki vaatimukset. Hakuajat vuonna 2018 ovat 16.4.-10.8. sekä 16.10.-31.12.

Soveltuvuuskoe, haastattelu ja kielikoe

Osassa Arcadan avoimen AMK-polku bachelor-tason koulutusohjelmista on hakuedellytyksenä soveltuvuuskoe, haastattelu ja kielikoe.

Jos haet opinto-oikeutta Arcadan sosiaali- ja terveysalan koulutusohjelmiin, sinun tulee suorittaa soveltuvuuskoe hyväksytysti.

Soveltuvuuskoetta koskeviin kysymyksiin vastaavat:

Amanuenssi Maria Enoksson
maria.enoksson(a)arcada.fi
(toimintaterapeutti, fysioterapeutti, liikunnanohjaaja, sosionomi) 

Amanuenssi Erica Åkermarck
erica.akermarck(a)arcada.fi
(kätilö, ensihoitaja, terveydenhoitaja, sairaanhoitaja, sairaanhoitaja, nursing)

Englanninkieliseen sairaanhoitajan tutkinto-ohjelmaan Nursing hakevien on osoitettava riittävä kielitaito ruotsin tai suomen kielessä.

Opiskelijavalinta ja opiskelupaikan vastaanottaminen

Ota opiskelupaikka vastaan ja tee lukuvuosi-ilmoitus osoitteessa www.opintopolku.fi. Huomaa, että voit ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan lukukautta kohti..

Ennen opintojen alkua

Sinut kirjataan tutkinto-opiskelijaksi joko 1.8. tai 1.1. alkaen.  

Tutkinto-opiskelijana olet oikeutettu opintotukeen ja muihin opintososiaalisiin etuuksiin.

Huom! Jos nostat opintotukea, on tärkeää, että edistyt opinnoissasi riittävästi ja pidät silmällä tulorajoja, mikäli työskentelet opintojen ohella. Riittävä edistyminen tarkoittaa, että suoritat riittävän monta opintopistettä opintotukikuukautta kohti (vaatimus: vähintään 5 op/tukikuukausi ja vähintään 20 op lukuvuodessa). Avoimessa ammattikorkeakoulussa suorittamiasi kursseja ei lasketa mukaan tähän määrään, koska ne on päivätty sellaiselle lukukaudelle/-vuodelle, jolloin et ole ollut oikeutettu opintotukeen (eli ennen kuin sinusta tuli tutkinto-opiskelija).

Lisätietoa opintotuesta löydät osoitteista https://start.arcada.fi/sv/studiestod tai http://www.kela.fi/opiskelijat.

Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää hakuprosessista, ota yhteyttä hakijapalveluihin:

sähköposti: antagningsservice(a)arcada.fi
puh: 0207 699 699 (vaihde)