Skip to main content

Hae opiskelijaksi

 

Näin haet Arcadan AMK-tutkintoihin

Voit hakea Arcadaan sekä englanninkielisiin että ruotsinkielisiin koulutuksiin.

Täytä korkeakoulujen hakulomake suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi joko opintopolku.fi, studieinfo.fi tai studyinfo.fi- sivulla. Lomake on sama, riippumatta siitä, minkä kieliversion  valitset.

Huomioi, että haku englanninkielisiin AMK koulutuksiin tapahtuu erillishaun kautta, ne eivät siis ole mukana Kevään 2021 yhteishaussa. Löydät tarkemmat aikataulut täältä.

Jos haet ruotsinkielisiin koulutuksiin, hakuaika  on 17.3.-31.3.2021 (klo 15.00 asti) ja haku on mukana yhteishakussa.

Jos haet Arcadan sekä englanninkielisiin että ruotsinkielisiin AMK koulutuksiin sinun tulee täyttää kaksi eri lomaketta opintopolku.fi/studieinfo.fi/studyinfo.fi sivulla. Voit tulla hyväksytyksi molempien hakujen kautta, mutta voit ottaa vastaan vain yhden opiskelupaikan.

Lue lisää englanninkielisten ohjelmien hausta ja valintamenettelyistä: Application and Admission

Yhteishaussa ruotsinkielisiin koulutuksiin voi hakea enintään kuuteen koulutukseen. Hakulomakkeelle voi laittaa yhteensä 6 hakutoivetta, jotka on asetettava hakuaikana sitovaan mieluisuusjärjestykseen.

o    Voit hakea koulutukseen yhdellä hakemuksella.
o    Valitse 1-6 hakutoivetta siinä järjestyksessä, jossa haluat tulla valituksi niihin.
o    Hakutoivejärjestys on sitova, etkä voi muuttaa sitä enää hakuajan päättymisen jälkeen.

Sinulle tarjotaan korkeakouluista vain yhtä opiskelupaikkaa hakutoivejärjestyksesi ja valintapisteittesi perusteella. Jos et pääse koulutukseen, jonka olet merkinnyt ensimmäiselle sijalle, tarkistetaan riittävätkö pisteesi toiselle sijalle merkitsemääsi hakutoiveeseen jne. Jos sinut valitaan esimerkiksi kolmantena hakutoiveenasi olevaan koulutukseen, alemmat hakutoiveesi peruuntuvat automaattisesti. Tässä tapauksessa voit ottaa tarjotun opiskelupaikan vastaan ehdollisesti ja jäädä jonottamaan opiskelupaikkaa ylemmistä hakutoiveistasi.

 

Kielitaidot

Jos haet hakukohteeseen jossa valintamenettelynä käytetään AMK-valintakoetta, kokeessa testataan opetuskieli (Arcadan tapauksessa ruotsi). Muiden valintamenettelyiden yhteydessä emme järjestä erillistä kielikoetta ruotsinkielisiin koulutusohjelmiin haettaessa, mutta opinnot on suoritettava ruotsiksi.

Tarkemmat hakuohjeet löytyvät Arcadan ruotsinkieliseltä hakusivustolta.

Näin haet Arcadan YAMK-tutkintoihin

 Arcadan ruotsinkieliset YAMK-ohjelmat on mukana yhteishaussa 17.3-31.3.2021. Englanninkielisiin YAMK-ohjelmiin haetaan erillishaun kautta.

Tarkemmat hakuohjeet löytyvät Arcadan ruotsinkieliseltä  tai englanninkieliseltä sivustolta.

Yhteystiedot

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä hakijapalveluun: