Skip to main content

Hae opiskelijaksi

 

Näin haet Arcadan AMK-tutkintoihin

Voit hakea Arcadaan sekä englanninkielisiin koulutuksiin että ruotsinkielisiin koulutuksiin.

Täytä korkeakoulujen hakulomake suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi joko opintopolku.fi, studieinfo.fi tai studyinfo.fi- sivulla. Lomake on sama, riippumatta siitä, minkä kieliversion  valitset.

Huomaa että haku englanninkielisiin AMK koulutuksiin tapahtuu erillishaun kautta, ne eivät siis ole mukana yhteishaussa kevällä 2018. Hakuaika on  9.1.-1.2.2018 (klo 15.00 asti)

Jos haet ruotsinkielisiin koulutuksiin, hakuaika  on 14.3.-28.3.2018 (klo 15.00 asti) ja haku on osana yhteishakua.

Lyhyesti siis, jos haet Arcadan sekä englanninkielisiin sekä ruotsinkielisiin AMK koulutuksiin sinun tulee täyttää kaksi eri lomaketta opintopolku.fi/studieinfo.fi/studyinfo.fi sivulla. Voit tulla hyväksytyksi molempien hakujen kautta, mutta voit ottaa vastaan vain yksi paikka.

Lue lisää englanninkielisten ohjelmien hausta ja valintamenettelyistä: Application and Admission

 

Yhteishaussa ruotsinkielisiin koulutuksiin voi hakea enintään kuuteen koulutukseen. Hakulomakkeelle voi laittaa yhteensä 6 hakutoiveita, jotka on asetettava hakuaikana sitovaan mieluisuusjärjestykseen.

o    Voit hakea koulutukseen yhdellä hakemuksella.
o    Valitse 1-6 hakutoivetta siinä järjestyksessä, jossa haluat tulla valituksi niihin.
o    Hakutoivejärjestys on sitova, etkä voi muuttaa sitä enää hakuajan päättymisen jälkeen.

Sinulle tarjotaan korkeakouluista vain yhtä opiskelupaikkaa hakutoivejärjestyksesi ja valintapisteittesi perusteella. Jos et pääse koulutukseen, jonka olet merkinnyt ensimmäiselle sijalle, tarkistetaan riittävätkö pisteesi toiselle sijalle merkitsemääsi hakutoiveeseen jne. Jos sinut valitaan esimerkiksi kolmantena hakutoiveenasi olevaan koulutukseen, alemmat hakutoiveesi peruuntuvat automaattisesti. Tässä tapauksessa voit ottaa tarjotun opiskelupaikan vastaan ehdollisesti ja jäädä jonottamaan opiskelupaikkaa ylemmistä hakutoiveistasi.

 

Valintamenettely ruotsinkielisiin AMK-koulutuksiin ei sisällä kielikoetta

Huomaa että emme järjestä erillistä kielikoetta ruotsinkielisten koulutusohjelmiin haettaessa, mutta valintakoe kuten koulutus on ruotsiksi.

Tarkemmat hakuohjeet löytyvät Arcadan ruotsinkieliseltä hakusivustolta.

Näin haet Arcadan YAMK-tutkintoihin

Voit hakea Arcadaan sekä englannin- että ruotsinkielisiin koulutuksiin 14.3-28.3.2018. Huomaa että englanninkieliset koulutukset järjestetään erillishakuna.

Tarkemmat hakuohjeet löytyvät Arcadan ruotsinkieliseltä  tai englanninkieliseltä sivustolta.

Yhteystiedot

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä hakijapalveluun: