Skip to main content

AMK-tutkinto

Prosessi- ja materiaalitekniikka

Tutkintonimike

Insinööri (AMK)

Taso

Bachelor

Kesto

4 vuotta

Laajuus

240 op

Kieliprofiili

Ruotsi ja englanti

Prosessi- ja materiaalitekniikan opetuskieli on ruotsi, mutta monet kursseista pidetään englanniksi yhdessä englanninkielisen Materials Processing Technology -rinnakkaiskoulutuksen kanssa.

Oletko kiinnostunut tuotekehityksestä? Haluatko oppia luomaan ja suunnittelemaan älykkäitä ja ympäristöystävällisiä tuotteita oikeista, toimivista materiaaleista? Arvostatko dynaamista ja tutkimukseen suuntautunutta ilmapiiriä?

Arcadan prosessi- ja materiaalitekniikan koulutuksella on selkeä keskipiste – toiminnalliset, tarkoituksenmukaiset materiaalit ja suunnittelu. Olet saattanut jo kuulla tuotteista, joilla on älykkäitä ja toiminnallisia ominaisuuksia. Usein älykkyys liittyykin nimenomaan materiaalin valintaan. Polymeereissä ominaisuudet yhdistyvät usein täydelliseksi kokonaisuudeksi – keveys, mekaaninen lujuus, joustavuus ja matalat tuotantokustannukset ovat vain joitakin polymeeripohjaisten materiaaliratkaisujen eduista. Opintoihin kuuluu modernia polymeeritekniikkaa ja -prosesseja sekä kestävää kehitystä ja muotoilua. Opiskelijat saavat asiantuntemusta toimiviin materiaaleihin perustuvista tuoteinnovaatioista.

Koulutus valmistaa asiantuntijaksi kasvavalla toimialalla, jolla on jatkuva pula insinööreistä. Insinöörejä ja materiaaliasiantuntijoita tarvitaan oikeastaan kaikilla teollisuuden aloilla valmistusteollisuudesta tuotteiden toimitusketjuihin ja julkiselle sektorille. 

Lue lisää koulutuksesta ruotsinkielisiltä sivuilta.