Skip to main content

AMK-tutkinto

Informaatiotekniikka

Tutkintonimike

Insinööri (AMK)

Taso

Bachelor

Kesto

4 vuotta

Laajuus

240 op

Kieliprofiili

Ruotsi ja englanti

Informaatiotekniikan opetuskieli on ruotsi. Koulutukseen sisältyy myös kieliopintoja, ja osa kursseista pidetään englanniksi.

Etsitkö tuloksellista uraa, joka tarjoaa paljon mahdollisuuksia ja haasteita? Haluatko olla mukana vaikuttamassa IT-alan kehitykseen Suomessa ja pitää samalla oman urasi kehityksen ohjat omissa käsissäsi? Haluatko perustaa startup-yrityksen? Analytiikan asiantuntijana mikään ei estä sinua toteuttamassa näitä haaveita.

Koulutusohjelma johtaa IT-insinöörin tutkintoon ja keskittyy tiedon analysointiin sekä ohjelmistopalveluiden kehittämiseen digitaalisessa maailmassa. Opintojen aikana opitaan visualisoimaan, analysoimaan ja käsittelemään nykypäivän valtavia tietomääriä. Yritykset ja organisaatiot ovat jo huomanneet alan tarjoamat mahdollisuudet, ja nykyään onkin huutava pula pätevistä ohjelmoijista, jolla on osaamista analyysijärjestelmien ja ohjelmistojen suunnittelemisesta. Kehittäjä, jolla on erinomaiset taidot mm. IT-järjestelmien kehittämisessä sekä verkko- ja mobiilipalveluissa, voi työskennellä esimerkiksi logistiikkayritysten hakumoottoreiden tehostamistyössä tai luoda koneälyn, joka osaa ennustaa erilaisia tapahtumia.

Arcadassa informaatiotekniikan opinnot painottuvat heti alusta lähtien työelämässä hyödyllisten taitojen opiskelemiseen. Opiskelija oppii käyttämään sujuvasti verkko-, mobiili- ja pilvipohjaisia alustoja ohjelmistokehityksessä. Työtä tehdään projektiluonteisesti tiiviissä yhteistyössä elinkeinoelämän toimijoiden ja julkisten organisaatioiden kanssa. Tutkintoon kuuluu pakollinen harjoittelujakso, joka antaa arvokasta työelämäkokemusta jo opintojen aikana.

Löydät lisää tietoa tästä koulutusohjelmasta ruotsinkielisiltä sivuilta.