Turku Data Science meetup, Turku Machine Learning and AI meetup, Infolytika Ventures sekä Ammattikorkeakoulu Arcada yhdistävät osaamisensa tekoälyosaajien avoimeksi kokoontumiseksi Turussa 9.8.

Tekoälyn vallankumous on alkamassa ja sen vaikutukset tulevat vetämään vertoja tai jopa ylittämään teollisen vallankumouksen. Siinä, missä teollinen vallankumous korvasi ihmisen lihastyön tarpeen, tekoäly tulee monin paikoin korvaamaan ihmisen älylle.

Merkittävä ero teollistumiseen on, että internetin välityksellä tekoäly on myös saatavilla missä tahansa, milloin tahansa. Sen avulla kännykän kautta saa käyttöönsä enemmän tietoa kuin kokonaisen yliopiston professoreilta. Esimerkiksi jo nyt käytössä ovat lähes kaikkien kielten kääntäjät sekä kasvilajien tunnistin.

- Kahdenkymmenen vuoden päästä tullaan olemaan pisteessä, jossa suurin osa ihmisen tekemästä työstä voidaan korvata koneilla ja tekoälyllä. Siksi meidän pitää muuttaa suhtautumistamme työhön pikaisesti, sanoo Jaakko Vainio Lokus Digital Oy:stä.

Erityisesti Suomen kaltaisen pienen korkean teknologian maan on mahdollista hyötyä kehityksestä vahvasti. Käytännössä kaikki teollisuudenalat voivat hyötyä tekoälyn mahdollisuuksista ja parantaa kilpailukykyään. Ala on käytännön puolella vielä niin uusi, että hieman pienemmätkin toimijat pystyvät pääsemään kehityksen kärkeen.

- Monet suomalaiset teknologiayritykset edustavat tällä hetkellä globaalia kärkeä tekoälyteknologioissa, toteaa Infolytika Venturesin toimitusjohtaja Peter Sarlin.

Tekoälyn kasvavan kiinnostuksen ja merkityksen myötä asiantuntijat ovat alkaneet verkostoitua meetupeissa. Kaksi Turun meetupeista, Turku Data Science meetup sekä Turku Machine learning and AI meetup yhdistivät voimansa ja yhdessä Infolytika Venturesin sekä Arcadan kanssa perustivat Turku.ai -yhteisön, joka edistää tekoälyn kehitystä ja hyödyntämistä Turun alueella ja Suomessa yleisesti.

Turku.ai järjestää avoimia tapahtumia, joissa alan konkarit ja myös aloittelijat pääsevät verkostoitumaan, vaihtamaan ideoita ja kehittymään. Seuraava tapahtuma järjestetään 9.8. klo 17:30 Infolytika Venturesin toimistolla Werstaalla, jolloin puheenvuoron saavat professori Amaury Lendasse Iowan yliopistosta ja Niko Vuokko Eniram Oy:stä.

Lisätietoja:

Peter Sarlin, 0405727670, peter@infolytika.com

Jaakko Vainio, 0503025321, jaakko@lokusdigital.fi

Eero Laaksonen, 0415037022, eero@valohai.com

Tapahtuma, Tutkimus