Arcadan englanninkieliset bachelor-koulutukset houkuttelivat alustavien tietojen mukaan 605 ensisijaista hakijaa tänä vuonna verrattuna 583 hakijaan viime vuonna. Hakijoiden kokonaismäärä Arcadaan oli 1818. 25 tammikuuta 2017 päättyneeseen yhteishakuun osallistui noin 6000 ensisijaista hakijaa koko maassa.

EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevat opiskelijat joutuvat maksamaan lukuvuosimaksua tästä vuodesta alkaen. Arcadan hakijat edustavat yli 50 eri kansallisuutta, ja yli puolet heistä tulee EU- ja ETA-alueen ulkopuolelta. Bachelor-koulutus Arcadassa maksaa 6 000 euroa vuodessa. Hakijoiden määrä Arcadaan Yhdysvalloista ja Venäjältä on vähentynyt hieman, tosin hakijoiden määrä Bangladeshista on noussut.

- Olemme tyytyväisiä hakijoiden määrään ja siihen, että Arcada on kansainvälisesti houkutteleva ammattikorkeakoulu. Meidän hyvä tulos viittaa siihen, että suomalaisella koulutusjärjestelmällä edelleen on hyvä maine maailmalla ja että koulutus täällä houkuttelee vaikka siitä veloitetaan syksystä lähtien, sanoo opintoasianpäällikkö Annika Stadius.

Arcada haluaa pitkällä tähtäimellä edelleen vahvistaa kansainvälistä profiiliaan ja vetovoimansa. Kansainvälisen houkuttelevuuden säilyttämiseksi tarvitaan myös tehokas haku- ja valintaprosessi.

- Tulemme tänä vuonna tutkimaan mahdollisuuksia yksinkertaistaa ja nopeuttaa prosessia jotta tämä sujuisi kansainvälisten standardien mukaan, sanoo Stadius.

Arcada tarjoaa yhteensä 80 aloittelijapaikkaa bachelor-tasolla seuraaviin : International Business (40 paikkaa), Materials Processing Technology (20 paikkaa) ja Nursing (20 paikkaa). International Business houkutteli tänä vuonna alustavien tietojen mukaan 357 ensisijaista hakijaa, Nursing 158 ja Materials Processing Technology 90.

Englanninkielisten ammattikorkeakoulututkintojen lisäksi Arcada tarjoaa seuraavat ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot englanniksi: Media Management, International Business Management, Global Healthcare, Mental Health ja Real Estate Energy. Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon haetaan yhteishaussa 15.3-5.4.2017.

Lisätietoja:

Opinto- ja henkilöstöasianpäällikkö Annika Stadius, 0294 282 613, annika.stadius@arcada.fi

Lehdistötiedote