Liikesivistysrahasto lahjoittaa 35 000 euroa ja Tre Smeder-säätiö lahjoittaa 300 000 euroa Arcadalle. Liikesivistysrahasto haluaa lahjoituksen avulla tukea yritysten kilpailukykyä kansallisesti ja pitkällä aikavälillä taloudellista kehitystä Suomessa. Säätiö Tre Smeder haluaa lisälahjoituksellaan taata korkealaatuista koulutusta ruotsin kielellä pääkaupunkiseudulla ja yhteiskunnassa laajemmin.

Liikesivistysrahasto kohdentaa lahjoituksen Arcadan liiketalouden koulutusalalle. Lahjoitusten jakoperusteina ovat muun muassa ammattikorkeakouluista valmistuneiden työllistyminen, ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta ja kansainvälisyys.

– Arcadan varainhankinnalla edistettävät tavoitteet kulkevat rinnan Liikesivistysrahaston apurahatoiminnan painoalueiden kanssa. Niissä toimialojen ja elinkeinoelämän organisaatioiden uudistaminen on keskiössä”, sanoo Liikesivistysrahaston toimitusjohtaja Johanna Vesterinen.

Säätiö Tre Smeder halua myös edistää elinkeinoelämän toimintaa ja yhteiskuntaa laajemmin tukemalla innovatiivista ammattikorkeakoulutusta.

– Säätiö Tre Smeder pitää tärkeänä, että pääkaupungissa on monipuolinen ja korkeatasoinen korkeakoulutus myös ruotsin kielellä. Arcada täyttää laadulliset vaatimukset kaikin puolin ja korkeakoulu on tärkeä osa korkeakoulutarjontaa. Korkeakouluna Arcada on keskeinen yhteiskunnallinen toimija, joka vastaa ympäröivän yhteiskunnan tarpeisiin. Korkeakoulu edustaa tulevaisuuteen suuntautuvaa ajattelutapaa, joka vetoaa niin opiskelija- ja liikeyhteisöön kuin koko yhteiskuntaan. Arcadan tavoite "Uutta ajattelua kestävälle tulevaisuudelle" kuvastaa mainiosti korkeakoulun kykyä yhdistää eri tehtäviä, sanoo Tre Smederin hallituksen puheenjohtaja Nina Wilkman.

Liikesivistysrahaston ja Tre Smederin lahjoitukset ovat hyvin arvostettuja korkeakoulun sisällä.

– Olemme erittäin iloisia ja kiitollisia tästä luottamuksesta. Nämä lahjoitukset ovat osoitus laajasta arvostuksesta meidän koulutusta ja tutkimusta kohtaan. Ne mahdollistavat myös, että jatkamme kehityksen ja uuden ajattelun saralla, rehtori Mona Forsskåhl toteaa.

Varainkeräyskampanja Huomisen sankarit - Made by Arcada jatkuu joulukuulle 2018 asti. Kerätyt varat tukevat Arcadan määrätietoista työtä kestävän koulutuksen ja uraauurtavan tutkimuksen hyväksi.

Lehdistötiedote