Huomenna (18.3) kevään yhteishaku Arcadan ruotsinkielisiin koulutusohjelmiin alkaa. Korkeakoulu kehittää parhaillaan sujuvia vaihtoehtoisia etämalleja korkeakoulun erillisille pääsykokeille.

Kansallisella tasolla uusi työryhmä tekee töitä löytääkseen ratkaisuja ammattikorkeakoulujen yhteiselle pääsykokeelle. Myös Arcada osallistuu aktiivisesti suunnitteluun.

”Valtaosa meidän koulutuksista ovat mukana kesäkuussa pidettävään yhteisessä AMK pääsykokeessa. Näiden osalta seuraamme tietysti kansallista ohjeistusta. Yhteishaku järjestetään ja työryhmää työstää vaihtoehtoisia malleja pääsykokeille tarpeen mukaan. Arcadalla odotamme jo innolla n. 700 uuden opiskelijan tuloa syksyllä”, sanoo rehtori Mona Forsskåhl.

Arcadan koulutusohjelmista kulttuuriala (elokuva ja media sekä kulttuurituottaja) sekä ensihoito ja fysioterapia ovat sellaisia, jotka eivät ole mukana yhteisessä AMK pääsykokeessa. Näitä pääsykokeita varten korkeakoulu luo nyt vaihtoehtoisia etäratkaisuja.

”Työstämme tällä hetkellä parhaita mahdollisia vaihtoehtoisia ratkaisuja. Olemme kuitenkin jo joulukuusta lähtien järjestäneet pääsykokeita verkossa meidän englanninkielisille koulutusohjelmille, joten olen vakuuttunut, että löydämme toimivia ratkaisuja myös tässä tilanteessa”, Forsskåhl jatkaa.

Kaikki hakijat tulevat saamaan lisätietoja pikimmiten, kunhan lopullinen aikataulu ja kaikki yksityiskohdat selviävät.

Onko sinulla yhteishausta tai Arcadan koulutuksista kysyttävää? Ole yhteydessä meidän hakijapalveluun antagningsservice@arcada.fi.

Koulutus