Yhteisen lahjoituksensa myötä Ehrnrooth-säätiöt haluavat tukea nuorten korkeakoulutusta ruotsin kielellä Suomessa. Yhteensä 425 000 euron lahjoitus tehtiin Arkadan varainhankintakampanjan Morgondagens hjältar - Made by Arcadan puitteissa.

Lahjoituksillaan säätiöt haluavat olla mukana luomassa hyvät edellytykset nuorille toteuttaa unelmansa parhaan mahdollisen koulutuksen avulla nyt ja tulevaisuudessa. Säätiöt tekevät lahjoituksensa tunnustuksena Arcadalle ja korkeakoulun menestyksekkäälle työlle luoda käytännön osaamista teoreettiselle pohjalle.

Arcada on monitieteinen korkeakoulu, joka on tärkeä osa ruotsinkielistä koulutustarjontaa. Arcada on esimerkiksi ainoa korkeakoulu Suomessa, joka kouluttaa ruotsin kielellä fysioterapeutteja, toimintaterapeutteja ja medianomeja, jotka erikoistuvat elokuva ja tv tuotantoon.

- Valtavan suuri kiitos lahjoituksista! Tämä on erittäin arvokas tuki toiminallemme. Olemme erityisen iloisia siitä, että jaamme näkemyksen ruotsinkielisen koulutuksen tärkeydestä. Se myös vahvistaa uskomme siihen, että ruotsinkielinen koulutus, joka rakentuu vankalle osaamispohjalle on tarpeen, sanoo rehtori Mona Forsskåhl.

Varainhankintakampanja Morgondagens hjältar – Made by Arcada ja hallituksen vastinrahoitusjakso päättyi 31.12.2018. Kerätyt varat käytetään Arcadan peruspääoman vahvistamiseen. Arcadan varainhankinta jatkuu vielä vuonna 2019.

Lisätietoja:

Mikael Swanljung
+358 400 403 060
mikael.swanljung@picnic.fi

Kristian Donner
kristian.donner@helsinki.fi

Georg Ehrnrooth
georg.ehrnrooth@geveles.fi

Mona Forsskåhl
+358 50 430 5940
mona.forsskahl@arcada.fi

Ella ja Georg Ehrnroothin säätiö perustettiin vuonna 1935 ja juhlivat 75-vuotista taivaltaan vuonna 2010. Säätiön tehtävä on vuosien varrella ollut edistää tieteellistä tutkimusta ja kirjallista toimintaa.

Louise ja Göran Ehrnroothin säätiö perustettiin vuonna 1990. Säätiö tukee teollisuutta, maataloutta ja ympäristöä, sosiaalista toimintaa ja kulttuuria Suomessa.

Magnus Ehrnroothin säätiö tukee matematiikan, tähtitieteen, fysiikan ja kemian tieteellistä perustutkimusta.

Lehdistötiedote