Oman idean kehittyminen suunnitteluvaiheesta valmiiksi nettisivustoksi oli digitaalisen muotoilun kurssilla parasta, toteaa Sera Kaukola. Hän oli mukana Arcada Täydennyskoulutuksen järjestämällä kurssilla oppiakseen enemmän muun muassa nettisivuista, kuvankäsittelystä ja sosiaalisista medioista.

- Me elämme ajassa, jossa visuaalisen ja digitaalisen sisällön merkitys kasvaa kasvamistaan. Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat oppia tuottamaan digitaalista aineistoa sekä työ- että yksityiseen käyttöön, sanoo Sera.

Seralla oli aiempaakin kokemusta digitaalisesta muotoilusta, mutta hän koki tarvitsevansa työnsä tähden lisäoppia niin nettisivuista, kuvankäsittelystä kuin eri sosiaalisista medioistakin. Kurssin 30 opintopisteeseen sisältyi moduuleja verkko-, media- ja graafisesta tuotannosta, mikä sopi Seralle erinomaisesti.

- Halusin rakentaa olemassa olevien tietojen päälle hyödyntääkseni sekä uutta että vanhaa paremmin työssäni. Kyky tuottaa monipuolista ja ammattimaista aineistoa hyödyttää sekä minua että työpaikkaani.

Sera toimii Suomen Taidon lajipäällikkönä. Taido on japanilainen, Suomessa kohtuullisen tuntematon kamppailulaji. Sera onkin halunnut lisätä lajin näkyvyyttä kehittämällä sekä verkkosivuja että markkinointimateriaalia.

- Taido on vauhdikas ja vaikuttava laji, ja siksi sitä mielestäni tuleekin esitellä visuaalisin keinoin. Olin myös itse kiinnostunut oppimaan uutta hakukoneoptimoinnista ja analysoinnista, sillä niitä käytetään urheilupuolella aivan liian vähän hyödyksi.

Kurssin aikana Adoben ohjelmista oppimansa uuden tiedon avulla Sera voi nyt myös luoda ja päivittää verkkosivustoja ja muuta digitaalista materiaalia yksinkertaisella ja aikaa säästävällä tavalla. Itse hän kokee saaneensa eniten irti kurssin verkkotuotantomoduulista, mutta muutkin osat toki vahvistivat laajaa kokonaisosaamista.

- Kurssikaverit ja opettajat olivat aivan ihania. Oli myös upeaa saada ahaa-elämyksiä, kun yhtäkkiä alkoi ymmärtää ohjelmia ja toimintoja, jotka aiemmin olivat olleet vieraita.

Oman verkkosivuston rakentaminen on ollut mielenkiintoista ja antoisaa. Sera sanoo kehitysmahdollisuuksien olevan loputtomia. Työ jatkuu hänen kurssilla aloittamansa sivuston parissa, ja tarkoituksena on julkaista uusia sivuja alkukesästä.

- Helposti käy niin, että tunnit vain kiitävät ohi, kun alkaa säätää jotakin. Aikakäsitys katoaa tyystin. Toisaalta palkkio on siinä, että näkee omien visioiden ja ideoitten muuttuvan konkreettiseksi tuotteeksi, Sera toteaa.

Arcada Täydennyskoulutus järjestää seuraavan Digitaalisen muotoilun kurssin 2.9.2019-29.2.2020. Kurssi on suomenkielinen. Lue lisää kurssista.

Koulutus