Kuva iPad:stä
Kuva iPad:stä

Ensi viikolla yhteinen AMK-valintakoe järjestetään ensimmäistä kertaa. Arcada on mukana ensi keväästä lähtien.  

Arcadan koulutusohjelmiin haetaan vain kerran vuodessa ja tästä syystä korkeakoulu lähtee mukaan yhteiseen valintakokeeseen ensi keväällä. Silloin lähes kaikkiin Arcadan ruotsinkielisiin Bachelor-tason ohjelmiin pyritään yhteisen AMK-valintakokeen kautta. Poikkeuksia ovat medianomikoulutus, jossa yhteistä kansallista koetta ei ole ja ensihoitajakoulutus, jonka pääsykokeeseen sisältyy mm. kuntotestejä.

On suuri etu, että opiskelijat voivat nyt hakea melkein kaikkiin maan koulutuksiin kokeella, joka ei vaadi valmistelua.

- Keväästä lähtien voit myös hakea Arcadan koulutusohjelmiin samalla valintakokeella, jolla pyrit suomenkielisiin sisarkouluihimme. Tämä on hakijan kannalta suuri etu. Toivomme, että se myös saa yhä useamman suomenkielisen ja kaksikielisen kiinnostumaan mahdollisuuksista meillä, toteaa vararehtori Carl-Johan Rosenbröijer.

Arcadassa seurataan mielenkiinnolla kuinka syksyn kierros onnistuu. On hienoa, että uusi järjestelmä otetaan nyt käyttöön pienemmällä hakijaryhmällä, vaikka se ei mikään pieni hakijamäärä olekaan. Syksyn hakuihin yhteensä 25 000 ovat ilmoittautuneet.

Lue lisää syksyn yhteisestä AMK-valintakokeesta:  http://www.arene.fi/ajankohtaista/uuteen-amk-valintakokeeseen-ilmoittautunut-25-000-hakijaa/

Koulutus