Vuosittaisessa Suomen ammattikorkeakoulujen vertailussa ammattikorkeakoulu Arcada sijoittuu ensimmäiseksi. Vertailussa on otettu huomioon tekijöitä niin koulutuksen kuin tutkimusten kohdalla ja se perustuu rahoitusindikaattoreihin joita Opetus- ja kulttuuriministeriö on asettanut.

Ammattikorkeakoulu Metropolia tarkistaa vuosittain kuinka hyvin ammattikorkeakoulut Suomessa suoriutuvat ministeriön asettaman rahoitusmallin tekijöiden saavuttamisessa. Viimeisin raportti Mittaritulokset 2015: Analyysi ammattikorkeakoulujen rahoitusmittarien kehityksesta 2015 toteaa, että Arcada tuottaa parhaat tulokset maassa.

- On erittäin hienoa että meidän tulos on kaikista ammattikorkeakouluista paras. Olemme kaikki osallisia tähän ja on hauskaa tehdä työtä sellaisten työntekijöiden ja opiskelijoiden kanssa jotka ovat sitoutuneita ja kunnianhimoisia, sanoo Arcadan rehtori Henrik Wolff.

Tulos perustuu muun muassa tutkintojen määrään, opintopisteisiin, avoimeen ammattikorkeakoulukoulutukseen, kansainväliseen liikkuvuuteen, työllisyysasteeseen, julkaistujen tutkimusten määrään ja ulkoiseen tutkimusrahoitukseen.

- Meidän tulos on erityisen hyvä tutkimusten kohdalla ja trendi on positiivinen niin ulkoisen rahoituksen kuin julkaisujen kannalta. Myös Arcadan Avoin ammattikorkeakoulu suoriutuu selvästi keskivertoa paremmin.

Vaikka Arcada sijoittuu huipulle Wolff näkee mahdollisuuksia kehittyä muun muassa korkeampien ammattikorkeakoulututkintojen määrässä ja vähintään 55 opintopistettä per lukuvuosi suorittaneiden oppilaiden kohdalla.

- Nyt jatketaan meidän määrätietoista toimintaa huipputuloksen säilyttämiseksi. Meillä on hyvä ilmapiiri ja positiivinen työympäristö, jossa ymmärretään mitä työpanoksia vaaditaan.

Tulos on myös merkityksellinen siten, että valtion ammattikorkeakoulujen rahoitus on yhä enemmän kiinni tuloksista.

- Leikkaukset korkeakoulujen rahoitukseen viime vuosina on lisännyt suorituspainetta ja on hienoa saada todistetta siitä, että meidän kova työ on tuottanut tulosta. On selvää, että vertailu myös parantaa motivaatiota kun saa varmennusta hyvin tehdystä työstä. Meidän hieno sijoitus on tämän lisäksi tärkeä koulun maineelle niin Suomessa kuin ulkomailla, ja samalla se lisää meidän houkuttelevuutta, sanoo Wolff.

Lisätietoja:

Rehtori Henrik Wolff, 050 649 36

Lehdistötiedote