Arcada ja suomalainen koulutusvientiyritys Edunation ovat solmineet yhteistyösopimuksen koskien kansainvälistä opiskelijarekrytointia. Arcada tavoittelee kasvua ja tavoite on, että 150 maksavaa bachelor-tason opiskelijaa aloittavat opiskelunsa Arcadassa vuonna 2025. Tämän lisäksi Arcada pyrkii houkuttelemaan vuosittain uusia master-tason opiskelijoita.

EU:n ja Eta-alueen ulkopuolelta tulevat korkeakouluopiskelijat maksavat tämän vuoden alusta lukukausimaksuja Suomessa. Arcadan bachelor-opinnot maksavat maksavalle opiskelijalle 6 000 euroa/vuosi ja master-tutkinto maksaa 9 000 euroa tai 11 000 euroa riippuen tutkinnon laajudesta.    

Suomen koulutusjärjestelmällä on hyvä maine kansainvälisilla koulutusmarkkinoilla.

– Suomalaisilla korkeakouluilla on hyvät mahdollisuudet houkutella maksavia opiskelijoita ja viedä koulutustuotteita ulkomaihin. Näemme kasvavien koulutusmarkkinoiden olevan Arcadalle kasvu- ja kehittämismahdollisuus pitkällä tähtäimellä, toteaa Arcadan rehtori Henrik Wolff. 

Koulutusvientiyritys Edunationilla on kokemusta Aasian koulutusmarkkinoista. Edunation aikoo tuoda suomalaisiin korkeakouluihin 150 000 ulkomaista tutkinto-opiskelijaa vuoteen 2020 mennessä. Yritys tekee yhteistyötä mm. Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT), Hämeen ammattikorkeakoulun ja Satakunnan ammattikorkeakoukun kanssa.    

– Tavoittelemme Arcadassa kasvua ja pyrimme lisäämään maksavien opiskelijoiden osuutta vaiheittain. Opiskelijarekrytointi on pitkäjänteistä työtä ja yhteistyö Edunationin kanssa on meille keino vahvistaa asemaamme, markkinointia ja opiskelijarekrytointia Aasiassa, sanoo viestintäpäällikkö Gunilla Sjöberg. Arcada panostaa myös verkostoiden rakentamiseen koulutusviennissä.

Arcada on ottanut käyttöön jatkuvan haun joulukuusta huhtikuun loppuun normaalin hakuprosessin lisäksi prosessin nopeuttamiseksi sekä koulutusohjelmien kansainvälisen kilpailukyvyn lisäämiseksi.

– Tämä tarkoittaa että hakija saa tiedon opiskelupaikastaan kuukauden sisällä. Jatkuva haku on kansainvälinen tapa toimia, toteaa opintoasioiden johtaja Annika Stadius.

Arcada on ottanut käyttöön mm. SAT- ja GRE-testejä taatakseen tasavertaisen hakuprosessin kaikille hakijoille.

– Hakijalla pitää olla suomalaisia korkeakouluopintoja varten hyväksytty perustutkinto ja sen lisäksi hakijan pitää täyttää asettamamme minimivaatimukset SAT- ja GRE-testeissä ja Arcadan hyväksytyissä kielitesteissä.

Arcadan 2 400:sta opiskelijasta yli 10 % on tällä hetkellä kansainvälisiä opiskelijoita.

ARCADAN VIESTINTÄ

Lisätietoja:

Arcada:

Opintoasioiden johtaja Annika Stadius, annika.stadius@arcada.fi puh. 0207 699 613
Viestintäpäällikkö Gunilla Sjöberg, gunilla.sjoberg@arcada.fi puh. 0207 699 675  
Edunation:
Nella Pihlajaniemi, nella@edunation.co, puh. +385 50 354 8603

Koulutus, Lehdistötiedote